Karhunkierros Valkoisin Lakanoin

Karhunkierros Valkoisin Lakanoin

Kuusi päivää elämyksiä Oulangan kansallispuistossa Karhunkierroksen upeissa maisemissa. Painavat rinkat ja teltat voi jättää kotiin ja keskittyä luonnosta nauttimiseen, majoitus tällä patikoinnilla tapahtuu Basecamp Oulangan erämaahotellilla. Viikko sisältää kolme patikointipäivää, koskenlaskua ja melontaa, majoituksen täysihoidolla sekä saunan vapaan käytön. Päivämatkat ovat pituudeltaan reilu 20 km ja kulkevat vaihtelevissa maisemissa. Taukoja pidetään sopivin väliajoin ja aikaa riittää maisemien ihailuun.

Paketin hinnasta 20 euroa käytetään luonnonsuojeluun. Haluamme vaalia Oulangan kansallispuiston aluetta ainutlaatuisena luonto- ja retkeilykohteena.

Päivä 1 – Tervetuloa!

Saapuminen Basecampiin. Päivällisen jälkeen tutustumme viikon ohjelmaan, reittiin ja varusteisiin. Illan kruunaa rentouttava hetki saunassa ja paljussa.

Päivä 2 – Patikointi Rukalta Basecampiin

Päivä alkaa nousulla Valtavaaralle ja jatkuu eteenpäin Konttaiselle. Vaaroilta avautuu huikeat näköalat Kitkajärvelle ja ympäröiviin maisemiin. Konttaisella törmäämme hyvällä tuurilla kuukkeliin tai muihin alueen lintuihin. Kumpuvaaran ja Porontimajoen kautta matka jatkuu kohti Basecampia jonne saavumme päivän päätteeksi.

Päivä 3 – Kansallispuiston kauneimmat maisemat -koskenlasku.

Päivä alkaa lyhyellä patikoinnilla Jyrävälle. Rauhallisissa vesissä opettelemme oppaan johdolla koskenlaskua ja käymme läpi turvallisuusasioita. Tämän jälkeen starttaamme koskenlaskun joka päättyy Venäjän rajalle. Päivän aikana saamme ihailla Kitkajoen vaihtuvia maisemia ja laskea I ja II-luokan koskia. Laskun päätteeksi kuljetus tuo meidät takaisin Basecampiin jossa pääsemme rentoutumaan saunayogan parissa.

Päivä 4 – Patikointi Basecampilta Oulangan luontokeskukselle

Aamulla suuntaamme Pienen Karhunkierroksen kautta Oulangan kansallispuiston kauniille poluille. Reittimme tavoittaa Oulankajoen ja näemme mistä puisto on saanut nimensä. Luontokeskuksella pääsemme ihastelemaan Kiutakönkään kuohuja päivän päätteeksi.

 

Päivä 5 – Melontapäivä Oulakajoella

Kiutakönkäällä hyppäämme kanootteihin ja antaudumme virran vietäviksi. Päivän aikana saamme ihastella Oulankajoen hiekkaisia törmiä, jylhiä maisemia ja kansallispuiston monipuolista luontoa. Rantaudumme Nurminiemeen josta kuljetus takaisin Basecampiin.

Päivä 6 – Patikointi Oulangan luontokeskukselta Hautajärvelle

Viimeisenä päivänä kävelemme Taivalkönkään ja Oulangan kanjonin kautta napapiirille Hautajärvelle. Perillä meitä odottaa lasi kuohuvaa sekä Karhunkierros-diplomi. Me teille sen!

Päivä 7 – Näkemiin!

Aamiaisen jälkeen sanomme hyvästit Oulangan upeille maisemille ja lähdemme kotimatkalle reppu täynnä uusia kokemuksia.

Ohjelma sisältää omatoimiset patikoinnit, ohjatun alkuopastuksen melontaan ja omatoimisen melonnan sekä koskenlaskun oppaan johdolla. Lisäksi hintaan sisältyy saunan ja paljun vapaa käyttö, ohjattu saunayoga sekä täysihoito (aamiainen, retkilounas, päivällinen).

Arctic Circle Napapiiri at Karhunkierros