Oulanka relaxed

Vietä päivä asutun maailman puhtaimman ilman ympäröimänä ja löydä sisäinen rauhasi Oulangan kansallispuistosta. Kesäpäivä kuluu rattoisasti meloen Oulankajoen kanjonissa Venäjän rajavyöhykkeelle asti. Nauti luonnon rauhasta, kansallispuiston kauneudesta ja näe eläimiä niiden luontaisessa ympäristössä. Onnekkaimmat huomaavat maakotkan liitävän korkealla yläpuolellaan. Viimeistään rajavyöhykkeellä katoaa puhelimestakin kontakti ja olemme kaukana muusta maailmasta. Päivä huipentuu rentouttavaan saunajoogaan sekä luonnollisista, maailman puhtaimmilta luomukeruualueilta poimituista, yrteistä tehtyihin kauneushoitoihin perinteisessä puusaunassa. Paras tapa nauttia kesäillasta on kävellä paljain jaloin pihamaalla ja kuunnella käen kukuntaa. Lopuksi keräännymme kynttilöiden valaisemalle kolmen ruokalajin päivälliselle kelohonkaiseen saliimme.

Keskiviikkoisin klo 10
Kesto: 8-10 tuntia
Hinta: 140€ sis. tarvittavat varusteet, saunajooga, saunassa tehtävät kauneushoidot, päivällinen, kuljetus
Max 12 osallistujaa

Kokoonnumme luontokeskukselle kello 10:00 yhtenä ryhmänä. Tutustumme luontokeskuksen näyttelyihin ja opimme uutta Oulangan luonnosta sekä sen eläimistä. Ennen joelle lähtöä juomme kupilliset paikallisista yrteistä tehtyä teetä. Luontokeskukselta saamme myös eväät melonnan ajaksi sekä kuivapussit varusteillemme.
Näyttelyyn tutustumisen ja lämpimän juoman jälkeen olemme valmiita lähtemään luontoon. Seuraavana antaudumme Oulankajoen virran vietäväksi. Retkemme alkaa Kiutakönkään kuohujen alta, jossa opas neuvoo meille turvallisen ja oikean melontatekniikan. Käymme läpi myös turvallisuusasiat sekä tulevan reitin. Kun kaikki asiat on käyty läpi, on aika aloittaa! Jakaudumme pareittain kanootteihin ja suuntaamme joelle.
Oulankajoen upeat hiekkatörmät nousevat ympärillämme korkealle ja eristävät meidät muusta maailmasta. Porot nauttivat kesäisestä paisteesta joen sisäkurveihin muodostuneilla hiekkarannoilla. Onnekkaimmat voivat nähdä maakotkan kaartelevan korkeuksissa. Muutamaa vaeltajaa lukuunottamatta emme näe muita ja ainoat äänet jotka kuulemme ovat joen tasainen virtaus sekä lintujen laulu ympärillämme. Matkamme aikana pysähdymme lepäämään ja nauttimaan retkieväistä. Melontamatkamme on 25 kilometriä, eikä meillä ole kiirettä. Levättyämme hetken voimme jatkaa matkaamme Venäjän rajavyöhykettä kohti.
Oulankajoki vie meidät lopulta määränpäähämme. Kun näkyviin tulee rajavyöhykkeestä ilmoittava köysi, on aika rantautua. Nousemme maihin ja saavumme Huotinniemen leiriin, keloista tehdyssä mökissä ei ole sähköjä tai juoksevaa vettä. Oppaamme toivottaa meidät tervetulleiksi maljan ja pienen syötävän kera. Kun olemme käyneet taloksi, on illan aktiviteettien aika.
Ensimmäisenä rentoudumme saunayogan parissa. Perinteisessä puusaunassa teemme helppoja harjoitteita, joista jokainen voi muokata itselleen tarpeeksi haastavan. Päivän melonnasta väsyneet lihakset rentoutuvat ja veri pääsee kiertämään vapaasti kehossa poistaen jumiutumia. Tämän puolen tunnin aikana voi helposti unohtua omiin ajatuksiinsa ja keskittyä itseensä. Joogan jälkeen kuljemme paljain jaloin saunasta jokeen uimaan. Uinnista palaamme saunaan, jossa teemme paikallisista villiyrteistä voimansa saavan jalkakylvyn sekä kasvonaamion.
Kun olemme peseytyneet, olemme valmiita illalliselle. Lähiruoasta tehty kolmen ruokalajin illallinen on täyttävä ja terveellinen. Päärakennuksessa kesäyön valaisemassa salissa syömme ja juomme päivän kokemuksia kertaillen. Illan hämärtyessä kynttilät tuovat sisälle lämmintä valoa. Illan päättyessä nousemme auton kyytiin ja kuljetus vie meidät takaisin luontokeskukselle.

Arctic Circle Napapiiri at Karhunkierros